|
|
|
آرشیو                      گزارش تصویری: مراسم احیاء شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان در حرم امام راحل                    هاشمي‌رفسنجاني درگذشت آيت‌الله فقيه يزدي را تسليت گفت                    قنبری :همه جریانات سیاسی در راهپیمایی روز قدس شرکت می کنند                    سیدحسن خمینی: شب قدر فرصتی است که اگر خدائي ناكرده ظلمی را مرتکب شده‌ایم، جبران كنيم                    رهبر انقلاب ؛ بايد در اين موقعيت خطير به یاری برادران و خواهران مصیبت‌زده بشتابیم                    مصباح یزدی: بعد از آن که جامعه اسلامی تشکیل شد، اگر کسی مخالفت کرد، باید او را سرجایش نشاند                    پیام تسلیت خاتمی به مناسبت درگذشت سید محمد حسین (ناصر) خرازی                    امام علی (ع) از دیدگاه شریعتی                    چه كسي نگذاشت 90 مصاحبه كريمي را پخش كند ؟                    جزييات سانحه توپولف كيش اير در مشهد                    آیت‌الله موسوی‌اردبیلی: زور گویان و ظالمان، علاوه بر عذاب آخرت، در دنیا نیز ذلیل می‌شوند                    مبلغ قراراداد دایی 50 میلیون + 750 میلیون پاداش! برای فرار از مالیات                    7دقیقه ، نود توسط صدا وسیما سانسور شد : اعتراض فردوسی پور در برنامه زنده                    عليخاني:احمدي‌نژاد با وزير امور خارجه مشكل پيدا كرده است                    عاتقه صدیقی: بر خلاف دوران رجایی، امروز قانون‌شکنی خیلی رایج است                    قنبري خبر داد:سوال از وزير ارشاد به دليل اعمال محدوديت براي مطبوعات                    سیدمحمد خاتمی:مساله «یا ایران یا فلسطین» برداشت غلطی است                    آيت‌الله هاشمي رفسنجاني:نبايد بگذاريم ديوار انزجار از رژيم صهيونيستي با سخنان نسنجيده ما فرو ريزد                    عليخاني مطرح كرد: انتقاد شدید از اظهارات نسنجيده وزير علوم و طرح بازنشستگي اساتيد                    آیت الله هاشمی: ورود كميته امداد به جريانات سياسي به خدمات ارزنده آن آسيب مي‌رساند
پنج‌شنبه - ۱۸ شهريور ۱۳۸۹

 
ارسال خبر به دوستان نسخه مناسب چاپ
شنبه - ۱۹ ارديبهشت ۱۳۸۸

اينشتين سر سفره هفت سين دکتر حسابي

اعتماد: در زمان تدريس در دانشگاه پرينستون دکتر حسابي تصميم مي گيرند سفره هفت سيني براي اينشتين و جمعي از بزرگ ترين دانشمندان دنيا از جمله «بور»،«فرمي»، «شوريندگر» و«ديراگ» و ديگر استادان دانشگاه بچينند و ايشان را براي سال نو دعوت کنند. آقاي دکتر خودشان کارت هاي دعوت را طراحي مي کنند و حاشيه آن را با گل هاي نيلوفر که زير ستون هاي تخت جمشيد هست، تزيين مي کنند و منشأ و مفهوم اين گل ها را هم توضيح مي دهند چون مي دانستند وقتي ريشه مشخص شود، براي طرف مقابل دلدادگي ايجاد مي کند. دکتر مي گفت؛ «براي همه کارت دعوت فرستادم و چون مي دانستم اينشتين بدون ويولنش جايي نمي رود، تاکيد کردم سازش را هم با خود بياورد. همه سر وقت آمدند، اما اينشتين 20 دقيقه ديرتر آمد و گفت چون خواهرم را خيلي دوست دارم خواستم او هم جشن سال نو ايرانيان را ببيند. من فوراً يک شمع به شمع هاي روشن اضافه کردم و براي اينشتين توضيح دادم که ما در آغاز سال نو به تعداد اعضاي خانواده شمع روشن مي کنيم و اين شمع را هم براي خواهر شما اضافه کردم. به هر حال بعد از يکسري صحبت هاي عمومي اينشتين از من خواست با دميدن و خاموش کردن شمع ها جشن را شروع کنم. من در پاسخ او گفتم؛ ايراني ها در طول تمدن 10هزار ساله شان حرمت نور و روشنايي را نگه داشته اند و از آن پاسداري کرده اند. براي ما ايراني ها شمع نماد زندگي است و ما معتقديم زندگي در دست خداست و تنها او مي تواند اين شعله را خاموش کند يا روشن نگه دارد.» آقاي دکتر مي خواست اتصال به اين تمدن را حفظ کند و مي گفت بعدها اينشتين به من گفت؛ «وقتي برمي گشتيم به خواهرم گفتم حالا مي فهمم معني يک تمدن 10هزار ساله چيست. ما براي کريسمس به جنگل مي رويم، درخت قطع مي کنيم و بعد با گل هاي مصنوعي آن را زينت مي دهيم، اما وقتي از جشن سال نو ايراني ها برمي گرديم همه درخت ها سبزند و در کنار خيابان گل و سبزه روييده است.» بالاخره آقاي دکتر جشن نوروز را با خواندن دعاي تحويل سال آغاز و بعد اين دعا را تحليل و تفسير مي کنند. به گفته ايشان همه در آن جلسه از معاني اين دعا و معاني ارزشمندي که در تعاليم مذهبي ماست، شگفت زده شده بودند. بعد با شيريني هاي محلي از مهمانان پذيرايي و کوک ويولن اينشتين را عوض مي کنند و يک آهنگ ايراني مي نوازند. همه از اين آوا متعجب مي شوند و از آقاي دکتر توضيح مي خواهند. ايشان مي گويند موسيقي ايراني يک فلسفه، يک طرز تفکر و بيان اميد و آرزوست. اينشتين از آقاي دکتر مي خواهند قطعه ديگري بنوازند. پس از پايان اين قطعه که عمداً بلندتر انتخاب شده بود، اينشتين که چشم هايش را بسته بود، چشم هايش را باز کرد و گفت؛ «دقيقاً من هم همين را برداشت کردم» و بعد بلند شد تا سفره هفت سين را ببيند. آقاي دکتر تمام وسايل آزمايشگاه فيزيک را که نام آنها با «س» شروع مي شد توي سفره چيده بود و يک تکه چمن هم از باغبان دانشگاه پرينستون گرفته بود. بعد توضيح مي دهد اين در واقع هفت چين يعني هفت انتخاب بوده است. تنها سبزه با «س» شروع مي شود به نشانه رويش. ماهي با «م» به نشانه جنبش، آينه با «آ» به نشانه يکرنگي، شمع با «ش» به نشانه فروغ زندگي و ... همه متعجب مي شوند و اينشتين مي گويد آداب و سنن شما چه چيزهايي را از دوستي، احترام و حقوق بشر و حفظ محيط زيست به شما ياد مي دهد. آن هم در زماني که دنيا هنوز اين حرف ها را نمي زد و نخبگاني مثل اينشتين، بور، فرمي و ديراک اين مفاهيم عميق را درک مي کردند.

بعد يک کاسه آب روي ميز گذاشته و يک نارنج داخل آب قرار داده بودند. آقاي دکتر براي مهمانان توضيح مي دهند که اين کاسه 10هزار سال قدمت دارد. آب نشانه فضاست و نارنج نشانه کره زمين است و اين بيانگر تعليق کره زمين در فضاست. اينشتين رنگش مي پرد، عقب عقب مي رود و روي صندلي مي افتد و حالش بد مي شود. از او مي پرسند چه اتفاقي افتاده؟ مي گويد؛ «ما در مملکت خودمان 200 سال پيش دانشمندي داشتيم که وقتي اين حرف را زد، کليسا او را به مرگ محکوم کرد، اما شما از 10هزار سال پيش اين مطلب را به زيبايي به فرزندان تان آموزش مي دهيد. علم شما کجا و علم ما کجا؟،»

خيلي جالب است که آدم به بهانه نوروز، فرهنگ و اعتبار ملي خودش را به جهانيان معرفي کند.


نظر کاربران در مورد این خبر :
سياوش
نام :
 
اينكه ما قبلا چه بوديم مهم نيست الان ما چه هستيم وقتي به وسايل اطراف خود نگاه مي كنيم مي بينيم تقريبا تمامي آنها به دست دانشمندان آمريكائي اختراع شده است و خدمتي كه دانشمندان آمريكائي به تمدن بشري نموده است هيچ يك از كشورها نداشته اند. آمريكائي كه قدمت 400 ساله دارد حال ما مرتب دم از تاريخ چند هزار ساله اجدادمان بزنيم چه فايده اي براي تمدن بشري و خودمان دارد آيا بهتر نيست به جاي تنبلي و دل خوش كردن به تمدن چند هزار ساله قدري تلاش كنيم.
نظر :
 

مهم نیست
نام :
 
اینستاین هرگز در دانشگاه پرینستن نبوده است همین نکته ارزش و درستی دیگر بخشهای این گزارش را به زیر سئوال میبرد.
نظر :
 

امین حجتی
نام :
 
متأسفانه با انعکاس این گونه ترکبات خوشاند عوام ولی اشتباه، حیثیت خبری خود و احترام به مخاطب را کاملاً مخدوش کرده اید.
نظر :
 

حسين
نام :
 
اين مقاله مدت ها است که داره از طريق اينترنت و ايميل دست به دست مي چرخه و کلي مطلب در مورد دروغ بودنش نوشته شده. جالبه که بعد از اين همه وقت روزنامه اعتماد بدون هيچ تحقيق و توضيحي اونو چاپ کرده
نظر :
 

امیر باقری
نام :
 
با سلام، اینجانب به عنوان یک عضو هیئت علمی واقعاً از این مقاله آزرده خاطر شدم اولاً فردی که کنار اینشتین در عکس بالا ایستاده است ریاضیدان بزرگی است به نام گودل و آنهایی که در حوزه نسبیت کار می کنند او را با مدل گودل می شناسند. ثانیاً مطالب دیگر هم کذب محض است مثلاً ایشان در آن تاریخ در استنفورد نبوده اند. " بکار بردن این کلمات تصنعی برای اینشتین صحیح به نظر نمی رسد. اينشتين رنگش مي پرد، عقب عقب مي رود و روي صندلي مي افتد و حالش بد مي شود." سئوال من اینست که چرا با غلو نمودن اضافی و دروغ پردازیها شخصیت انسانهای علمی و منشاء خدماتی مانند پروفسور حسابی را خدشه دار میکنیم. ایشان مگر کمبودی دارند که می خواهیم آنها را بزرگ کنیم مگر دنبال استفاده از نام ایشان برای مقاصد شخصیمان باشیم. گوینده این مقال باید این نکته را توجه می کرد که افراد تحصیلکردای که اطلاعات کافی از استاد و اینشتین دارند. در پایان گیرم که پدر تو بود فاضل، از فضل پدر تو را چه حاصل؟
نظر :
 

کوروش
نام :
 
به خوانندگان عزیز توصیه می کنم شرح استاد رضا منصوری بر این موضوع را در شماره جدید مجله نجوم بخوانند.
نظر :
 

آخرین اخبار
 
Hosting by webramz